VAN STAD TOT STAD:

Brussel

Namur

Arlon

Luxemburg

Metz

Straatsburg (of Molsheim)

Colmar

Mulhouse

Basel

Luzern

San Gotterdo (pas of tunnel)

afrit Bellinzona Sud.

Luino

Curiglia

 

EXTRA INFO:

* Je kan voor Straatsburg de snelweg even verlaten en via een nationale weg richting Molsheim rijden om daar opnieuw de snelweg te vervoegen. Het moet niet maar als je halverwege een tussenstop plant verlies je praktisch geen tijd , ben je eventjes van de autostrade af en rijd je door een mooi stukje van de Elzas. Neem hiervoor de afslag SAVERNE-BOXWILLER-MOLSHEIM. De afslag ligt ongeveer 50 Km voor Straatsburg, 2 km achter een tankstation (Aire de Saverne-Monswiller). Je komt dan niet in Straatsburg en spaart een beetje op de Franse payage.

* Voor Basel zet je best je mobiele data uit, want Zwitserland is duur en ook al gebruik je niet actief je mobiele gegevens, in achtergrond wordt er soms iets geüpdated en dan gebruik je zonder je het weet ook data.

* Mocht er voor de één of andere reden de tunnel San Gottardo (16 km) gesloten zijn of er meer dan anderhalf uur file voorspeld wordt, neem dan de pas. Een goed berijdbaar alternatief voor de tunnel. Duurt wel anderhalf uur langer, maar je rijdt tenminste en je kan genieten van mooie berglandschappen.
* Stuur na de Gottardtunnel (of pas) een kort SMS-je naar ons. Dan weet ik dat jullie anderhalf uur later op ons terras kunnen zitten.

* Vanaf de afrit Bellinzona Sud volg je een hele tijd Locarno maar je moet niet tot in Locarno zelf rijden. Vanaf een bepaald moment ga je ook pijlen Gambarogno/Malcantone/Cadenazzo vinden en wat later ook Luino. Naar Luino moet je rijden. Je rijdt de hele tijd langs de oever van het Lago Maggiore tot in de stad Luino. Het meer is steeds op je rechterkant. (indien je het meer op je linkerkant hebt, ben je mis en ben je bijna in Locarno. Dus keer dan om.)

* Ook al zou je GPS anders zeggen, rij in ieder geval door tot aan het eerste rondpunt in Luino (met een oude olijfboom) en neem daar links bergop. Soms probeert de GPS je al in Colmegna bergop te laten rijden, maar dit is echt een heel slechte weg die via Agra gaat, niet volgen! Dus in Luino ben je aan het eerste rond punt bergop gereden en wat later kan je naar links. Er staan wegwijzers naar Dumenza/Funivia/Curiglia. Deze volgen. Deze weg altijd volgen en bij twijfel de pijlen volgen. Na een aantal kleine dorpen kom je in het bos. Het volgende dorp, maar wel een kwartier lang in bos rijden, is Curiglia.

* Ons huis is het eerste grote huis van het dorp. Maar rij ons poortje onderaan voorbij tot aan de parking aan/onder de kerk. Geef opnieuw een seintje en ik kom jullie helpen met de bagage.

Veilige reis !!!